Vappuaatto meni saksalaisella rastilla. Olimme kuvitelleet saavamme viettää vapaata Italian reissun jälkeen, vaan ei, jouduimme "kiilakeikalle" Saksaan, hiukan Kölnin alapuolelle. Vappuaatto menikin pienellä rastilla, aivan A43 baanan vierellä. Istuimme ja luimme ystäviemme vapputervehdyksiä, joista monikaan ei tullut Suomesta. Tietysti jälkikasvumme kanssa pidimme kontaktia, joka meille onkin se ykkösasia. He ovat tärkeimmät ja rakkaimmat.

Liikenteen pauhu  ja meno oli melkoinen pitkälle yöhön saakka. Olimme iloisia, että 10 h ajoa ja uuden uutukaisen kärryn haku sekä sen  lastaus Suomeen oli takana ja saimme jäädä vielä valoisan aikaan yöparkkiin. Vappupäivänä saavuimme rantaan, joka tarkoittaa, että traileri on valmiina laivaukseen. Ja sitten kotiin.

Perjantaina lähdimme kävelylle Lübeckin vanhan kaupungin sydämeen. Kohlmarkitlla (Kaalimarkkinat) oli ruoka-, olut- ja jäätelökojuja ja lapsille leikkipaikkoja. Elävä musiikki soi koko ajan. Mies, kitara ja tunnetut 60 -70 -luvun hienot laulut, sekä kaunis tyttö-duo esiintyivät siellä. Aurinko paistoi ja tunnelma oli rento. Teemana kaupungissa oli Late Night Shopping, joka tarkoittaa, ettää monet kaupat ja butiikit pitivät ovensa kello 24:ään saakka auki.

Läksimme kuitenkin viihanneskojun kautta kotiin. Ostimme punasipulia sekä saksalaista tankoparsaa, valkoista. Parsaa pidetään vihannesten aatelina, eikä suotta. Sen kasvatus ei ole niin yksinkertaista. Muistan kun ensimmäistä kevättä täällä ollessamme ihmettelimme valtavia peltoviljelyksiä, joissa oli valkoisella muovilla peitettyjä "penkkirivejä", että mitä nuo mahtaa olla! Selvisi, kun hieman tutustuimme asiaan ja kun ensi kerran maistoimme parsaa jollain Autohofilla, jäimme "koukkuun". Parsa-aika alkaa näin myöhäiskeväällä ja kestää tuonne Juhannuksen tietämiin. Ei siis kovin pitkään. Ostimme taannoin parsakattilankin. Se on korkea, kapea kattila lasikannella, jonka sisällä on vielä "teräslävikkö". Oikeaoppisesti parsa sidotaan langalla nippuihin ja laitetaan kattilaan pystyyn kiehumaan siten, että kukkanuput jäävät veden pinnan yläpuolelle. Ja laitetaan kylmään veteen, lisätään suolaa ja annetaan kiehua 20 min. Tietysti  ensin parsa kuoritaan, johon on olemassa omassa oma kuorintaveitsikin. Aloitetaan kuoriminen kukkanupun alapuolelta ja varotaan koskemasta kukkaosaan. Leikataan alaosasta puinen osa pois. Valmista. Kaloreita ei ole, mutta koska se syödään hollantilaiskastikkeen tain voin kera, saavutettu etu menetään, ainakin meillä. Hyvää joka tapauksessa.

Kotimatkalla poikkesimme pienessä "Kneipessä" ja kysyin heiltä, kuinka parsa pitää valmistaa. Juuri edellä kertomalla tavalla, vaikka sitomisesta he eivät puhuneet mitään. Joimme oluet, maksoimme, lähdimme, niin tarjoilijatar tuli peräämme ja kysyi, josko haluan valmistusohjeen kirjallisena. Sanoin haluavani,  kiitin, taitoin paperin taskuun ja läksimme hyvillä mielin kotiin. Ohjeessa luki vain:  "20 Minuten kochen". Se oli se pointti, jota Isäntä teroitti, että Ei Missään Nimessä Kauempaa!.

Parsa keitettiin seuraavana aamuna ja onneksi olimme saanet hyviä, keltaisia maukkaita perunoita ja hollantilaiskastikettakin oli varastossa. Niin, "Hinterschinken" puuttui,  jota kapakoitsija suositteli, sitä olemme ostaneet leivän päällyseksi aikaisemminkin useat kerrat, nyt vain ei varastossamme ollut. Se on kinkkusiivuja vakuumipakkauksessa ja siltään valmiiksi syötävää.

Vaan koska seuraavakin päivä oli kaunis, teimme kävelyretken kaupungille ja pois tullessa törmäsimme pieneen vihanneskauppaan. Kauppaa pitää joku kreikkalainen ja siellä oli myös parsaa, kreikkalaista ja yli puolet halvempaa kuin saksalainen. ostin puoli kiloa kahdella eurolla ja valmistin Parsapannun Puutarhurin tapaan. Siihen paistoin ensin kananrintaa, kiehautin porkkanasiivuja ja parsaa paloina, lisäsin Knorrin kastikeainekset sekä kanapalat. Hyvää tuli. Ja koska annos oli riittävä, söimme sitä tänään keitetyn riisin kera.

Nyt Rekkakuski lähti tänään reissuun ypöyksin. Minä jään kotiin, koska meillä on kaasulla toimiva lämmitys ja vuositarkastus on tiistaina. Siltä ei voi välttyä, vuokranantajamme on kertonut, että heillä eikä kenelläkään muilla ole avaimia tänne. Täällä keittiössä on kaappi, jonka sisään katsotaan, että kaikki toimii moitteettomasti. Joskus ovat joutuneet vaihtamaan jonkun osan, en tiedä minkä.  Siksi minä nyt olen kotona tämän viikon.  Ja myös siksi, että meidän Rakas Juniorimme vieraillee meillä ensi sunnuntaista alkaen luonamme, että jos reissussa joku  menis niin sanotusti "käteen", olen paikalla. Ajojärjestelyt kun Suomen puolella niin monta kertaa ovat kuuroja CEMPT-kuskin tarpeille, tuntuu, että kyykytetään.  Mutta kun mies palaa kotiin, luulen, että häntä odottaa pekoni-parsakääryleet! Ja että hän on Bremenissä "Just in time"! Ottamassa oman rakkaan poikamme vastaan avosylin tänne kotiin!